jong spirit

Consulten, fotoanalyse,begeleiding, workshops en cursussen


Dit is een zinvolle en leuke cursus voor iedereen die met kinderen omgaat. Voor jou als ouder of verzorger maar ook als je bijvoorbeeld oppas bent of beroepsmatig met kinderen werkt.

Het doel van deze cursus is om vanuit je rust en kracht beter te kunnen afstemmen op kinderen waardoor er een groter wederzijds begrip ontstaat.

Een onderdeel van de cursus is om jezelf open te stellen voor signalen en je eigen intuïtie. Wat voel je eigenlijk al aan? Wat neem je waar? Wat gebeurt er in je onderbuik? Als je hiernaar luistert zal je merken dat de omgang en communicatie met kinderen makkelijker wordt. Kinderen zijn heel gevoelig en reageren sterk op jouw binnenwereld.

Het is daarom goed om je bewuster te worden van jezelf en je invloed op jouw omgeving. Kinderen zijn briljante spiegels en hierdoor grote leermeesters in dit bewustwordingsproces.

Als je met kinderen omgaat word je teruggeworpen in het moment. Dit is soms lastig omdat we vaak vast zitten in ons denken. Met alle macht proberen we alles voor te zijn, problemen onmiddellijk op te lossen en vooral controle te houden over de situatie. Dit vergt heel veel energie van ons. Een belangrijk onderwerp van de cursus is om te leren aandacht te besteden aan ontspanning met als resultaat meer balans en hierdoor een positieve omgang met kinderen.

Het is een flexibele cursus waarin ruimte is om in te gaan op waar tegenaan gelopen wordt.
 

Cursusinformatie:

  • De cursusduur is 1 dag van 10-16 uur
  • Cursuslocatie is in Apeldoorn, of in overleg op locatie
  • Aanmelden voor de cursus vanaf 2 personen
  • Cursusdatum in overleg
  • De cursus is 100 euro p.p.
  • Aanmelden kan via: info@jongspirit.nl.

.