Deze indicatoren zijn je wegwijzers in het leven:

Waar word je blij van?
Wanneer voel jij je tevreden?
Wat trekt je aan?  

Het gekke is dat we hieraan vaak voorbij gaan. Dat is een gemiste kans. 

Mensen zijn vergeten hoe ze moeten herkennen wat ze prettig vinden. De focus is gericht op wat onprettig voelt.


Read more...

26 augustus 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Kunnen dieren dement worden? Ja, dat kan. Steeds meer dieren worden, door goede leefomstandigheden, ouder dan de 'natuurlijke' leeftijd.

Aftakeling van het lichaam heeft gevolgen zoals het moeten leren omgaan met de zogenaamde 'ouderdomskwalen'. Slechter zicht, strammere gewrichten, beetje (Oost-Indisch) doof...

Maar ook vergeetachtigheid is een onderdeel van dit proces. Hersenen die met name het 'kortetermijngeheugen' in de steek laten.


Read more...

27 juni 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Vaak gaat onze aandacht uit naar dingen die we juist niet willen. Bijvoorbeeld naar gedragingen bij anderen die we als onwenselijk ervaren. Je herkent dit voorbeeld vast: een kindje die elke keer weer met tegenzin aan tafel gaat zitten om vervolgens bij elke hap eten in de weerstand te schieten. Gillen, schreeuwen, huilen aan tafel. Lange en vooral vieze gezichten.


Read more...


Dolfijnen vervolg 17 mei

Zoals je snapt was ik al helemaal in mijn nopjes na deze twee mooie ontmoetingen met de dolfijnen. Als kers op de taart werden we bij de ligplaats, bij een rif midden op de rode zee, ook nog verwelkomt door een enorme pot dolfijnen.


Read more...

Contact met dolfijnen

5 december 2015 was de dag aangebroken. Ik werd afgezet op Schiphol om daar een paar reisgenoten te ontmoeten om een dolfijnen reis naar Egypte te maken. Na een prima vlucht kwamen we aan in Egypte waar we werden opgewacht door andere groepsleden.


Read more...

3 februari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

"Wie ben je als er niemand is die je waarneemt? Je kunt iedereen zijn en niemand tegelijk."

Hier een quote uit een eigen geschreven verhaal over leven op een onbewoond eiland.

Misschien leuk om eens over na te denken... Wie ben je of wil je zijn?


Karina de Jong


2 februari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Na een telepathisch contact met een dier kan de eigenaar vaak al merken dat er iets is gebeurd. Dit kan liggen aan de wisselwerking tussen de eigenaar, die door inzicht in het dier de eigen houding veranderd, en het dier. Maar het kan ook liggen aan het feit dat het dier ‘zijn hart heeft kunnen luchten’.


Read more...

31 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Ik zat te bedenken dat ik mij tijdens telepathische communicatie totaal open kan stellen voor de ander. Ik merk dat ik helemaal los kan zijn van invullingen, oordelen en al helemaal van veroordelen. Ik zie de ander in zijn pure zijn, los van alles wat de ander mogelijk ooit gedaan heeft.


Read more...

Video geplaatst op 30 januari 2018 door Karina de Jong

Jong Spirit heeft een getalenteerde en gepassioneerde kattenspecialist in haar team. Ze werkt als kattentolk, kattenmediator en conflictbemiddelaar. Haar naam is Saar. In onderstaande video zie je haar in actie. Kijk hoe ze eerst observeert om daarna heel kalm te werk te gaan. Ik ben heel blij met haar inzet! https://www.facebook.com/jongspirit.nl/

29 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Gedachten zijn er eigenlijk altijd. Meestal stromen ze zonder dat je er echt grip op kunt krijgen. Veel gedachten komen n.a.v. prikkels die je ontvangt. Je hebt gedachten die van je zelf zijn, maar veel gedachten zijn ook na-gedachten van andermans overtuigingen.


Bewuste gedachten kunnen je helpen om zaken goed te doorgronden.


Read more...

25 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Mind control bij dieren. 

Dieren pikken ook onze gedachten op. Je kunt dieren, indien je duidelijke verzoeken indient, echt sturen in de gewenste richting.


Read more...

16 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Van de week kwam onze dochter helemaal enthousiast thuis van paardrijden. Ze vertelde dat ze moest rijden op een paard die vrij nieuw was op de manege. Ze had enge verhalen gehoord dat zelfs hele goede ruiters met het grootste gemak van het paard waren afgegooid.


Read more...

11 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Maskers en rollen.
In het jonge leven van een kind gebeuren er altijd dingen waar het kind geen invloed op heeft. Externe invloeden kunnen er voor zorgen dat het kind een masker op gaat zetten of een rol aanleert om zich staande te houden in een situatie. Gebeurtenissen kunnen bv zijn dat het kind onvoldoende gezien of gehoord is.


Read more...

6 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Op 23 januari 1999 kwam ons eerste ‘kind’ in ons leven. Een Ridgeback pup van 8 weken zou vanaf die dag ons gezin verrijken. We gaven haar de naam Kibo. Kibo was een dappere pup. Speels maar ook bedachtzaam en wijs.


Read more...

5 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Het is zo cliché, maar zo waar. Wat je in het groot wilt neerzetten of bereiken, zal je eerst in het klein moeten vormgeven. Alles begint bij jezelf. Jij bent de steen die in het water wordt gegooid en rimpels veroorzaakt… 

Als je jezelf op alle vlakken zo liefdevol mogelijk verzorgd, dan start de eerste rimpel.


Read more...

31 december 2017 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Je hebt twee categorieën angst bij dieren t.a.v. vuurwerk. Het eerste dier is onrustig en krijgt een onprettig gevoel bij vuurwerk. 

De tweede categorie dieren ervaart complete paniek bij vuurwerk. Het eerste gedrag is ‘normaal’. Er is iets anders dan anders, en hierop volgt een reactie.


Read more...

30 december 2017 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Van de week kreeg ik een nieuwsbrief van een ex-collega. Hij werkt inmiddels al een aantal jaren met zijn vrouw in Malawi bij stichting Mathunka waar ze fantastisch werk doen voor de bevolking. Een stuk in hun nieuwsbrief raakte mij.


Read more...

18 december 2017 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Je leest steeds meer over intentie, gedachtenkracht, manifesteren en bewust zijn van je denken en handelen. Dit begon een aantal jaren geleden met het uitkomen van ‘the secret’. Als we onze energie en aandacht op iets richten dan groeit dit. Hier ben ik ook heilig van overtuigd.


Read more...

14 december 2017 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Ik vind het fijn om af en toe tijd te nemen voor het ‘afstemmen’ op het universum. Puur omdat ik benieuwd ben wat voor informatie in het grotere geheel beschikbaar is voor ons. Als ik afstem, zorg ik voor zuiver contact door me bewust te verbinden met de kern van de aarde en de bron van al het leven.


Read more...

11 december 2017 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Lang geleden, toen ik net op mezelf ging wonen, was ik toe aan mijn eigen echte huisdieren. In het Haagse asiel heb ik, puur op gevoel, twee katten uitgekozen. De eerste was een rode kater die uit het hokje gehaald werd om te laten zien wie hij was.


Read more...

7 december 2017 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Ook al kun je zelf je dieren (nog) niet verstaan, zij jou wel! Zeker als je op de 'juiste' wijze communiceert met je dieren. Zo is het bijvoorbeeld handig om altijd aan te geven wat je wilt in plaats van je te focussen op hetgeen je onwenselijk vindt.


Read more...

5 december 2017 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Soms heb je van die momenten van terugblikken… Doordat ik onlangs veel met paarden bezig ben geweest, in verband met de opzet van het informatieboekje, heb ik veel terug gedacht aan mijn contacten met paarden. Ze hebben mij zo vaak tot het diepst van mijn ziel geraakt.


Read more...